o jugošik

Sveže novičke iz Jugošik sveta!

Pop up shop v trafiki

maj 2024

Še do 2.junija lahko Jugošik obiščete na Prešernovem trgu, kjer se predstavljava skupaj z NANU, vrhunsko linijo izdelkov za nego kože. Več v prispevku v Dnevniku.

big arhitektura 2024

maj 2024

Jugošik sem uspešno predstavila na sejmu BIG Arhitektura, ko je Ljubljana postala epicenter arhitekturnih inovacij s področja jugovzhodne Evrope in onkraj. 

otvoritev trafike

april 2024

V ponedeljek, 22.4.2024 se je otvorila Plečnikova trafika na Prešernovem trgu. Oprema trafike je v celoti ustvarjena iz recikliranih materialov, namenjena pa bo predstavitvi podjetniških idej udeležencev programa PONI v izvedbi RRA LUR. Več o trafiki v pogovoru za časnik Delo.

MILAN DESIGN WEEK

april 2024

Reciklirano svetilo BrightsideUP, narejeno iz proizvodnih ostankov španskega podjetja Virospack sva z Nathalie Flückiger v sklopu projekta Worth II predstavili v kulturnem centru Bottega Immagine na milanskem tednu oblikovanja.

REZIDENCA NA DUNAJU

marec 2024

V mesecu marcu ustvarjam na Dunaju na rezidenci Minstrstva za kulturo in kulturno-informacijskega centra Skica. Z oblikovalko stekla Nathalie Flückiger razvijava svetilo iz recikliranega stekla.

VZHODNOMODRA

februar 2024

V Galeriji Mak bo do konca marca na ogled razstava Vzhodnomodra. Na razstavi so predstavljene luči, za katere so bili kovinski deli narejeni v sodelovanju z istanbulskimi obrtniki.

o jugošik pišejo v...

november 2023

O ustvarjanju, zgodbah in kako iz starega po meri sestaviti novo, ob tem pa ohranjati tako okolje kot kulturno dediščino, si lahko preberete v Delu in Ambientih.

priznanje top ideje

november 2023

Priznanje Top ideja vsako leto nagradi najbolj drzne in sveže ideje. Utemeljitev komisije: Inovativna interpretacija starih pohištvenih kosov, ideja, ki spodbuja trajnostno miselnost in ustvarja občutek nostalgije.

OTVORITEV STUDIA

oktober 2023

Otvoritev Jugošik studia, ustvarjalnega prostora v podhodu pod železniško postajo, kjer zbiram, razstavljam in shranjujem stare kose svetil in pohištva.

MESEC oblikovanja 2023

oktober 2023

Luči predstavljene na razstavi Dizajn v mestu v galeriji perzijskih preprog Farzad. 

projekt worth II

julij 2023

Jugošik bo v sklopu projekta Worth II skupaj z Nathalie Fluckiger in latvijskim podjetjem Lumisheet razvijal idejo o steklenih skulpturah.

Jugošik luči na dunaju

junij 2023

Jugošik luči so na voljo v dunajskem studiu oblikovalke stekla Nathalie Flückiger na naslovu Piaristengasse 12-14.

jugošik lestenec

marec 2023

V prenovi biroja Ropot Group tudi Jugošik lestenec. Več v oddaji TVAmbienti

novi STARI jugošik

november 2022

O Jugošik poroča Revija Ljubljana.

zanimajo me zgodbe

oktober 2022

Intervju z Nino v reviji Dom in vrt.

luči s posebnimi spomini

oktober 2022

O Jugošik je objavljen prispevek v časopisu Dnevnik.

mesec oblikovanja 2022

oktober 2022

Jugošik se predstavlja na Mesecu oblikovanja 2022 v Art hotelu Ljubljana.

ne gre le za obnovo

november 2021

Vabljeni k branju celotnega pogovora na portalu Kajža.

o meni

Sem Nina Savič, arhitektka in oblikovalka blagovne znamke Jugošik. Svoje znanje in zanimanje sem pridobivala na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani, študijski izmenjavi in praksi v Istanbulu, delavnicah gradnje šole in vrtca v Južni Afriki in Gambiji, pri koordinaciji Eksperimentalnega prostora Teren in drugih projektih v okviru skupine Prostorož ter na umetniški rezidenci v Berlinu. Sodelovala sem z arhitekturnimi biroji Superpool, Selda Baltacı Mimarlık Atölyesi, Kombinat arhitekti, Maske + Suhren Architekten in Plan B arhitekti.

Jugošik je nastal spontano, iz ljubezni do ustvarjanja in ohranjanja zgodb rabljenih predmetov.

Vesela bom, če vam pri oblikovanju vašega prostora lahko pomagam s svetovanjem, opremo ali prenovo na Jugošik način.