Arhitektka in oblikovalka Nina Savič pod blagovno znamko Jugošik povezuje sodobno oblikovanje z bogato kulturno dediščino jugoslovanske industrije pohištva in svetil tako, da zgodovinske dizajne preoblikuje v sodobne oblikovalske kose. 

Pozabljeni ‘jugo’ kosi, na katere se nanaša prvi del imena, danes pogosto pristanejo na kupu za kosovni odvoz. Jugošik jih skrbno shrani, razstavi in obnovi. Omaric, mizic in svetil ne sestavi nazaj v prvotno stanje. Posamezne dele (vratca, predale, nogice, stekla…) prefinjeno uporabi pri ustvarjanju novih ‘šik’ izdelkov, kjer pozabljeni kosi dobijo svoj srečni konec. Trajnostni, avtentični in lokalno izdelani Jugošik produkti v prostor vnesejo čar, eleganco in dušo.

V seriji Steklena senčila Nina za ustvarjanje novih unikatnih svetil ponovno uporablja vintage stekla, pri čemer preoblikuje stare nedelujoče lestence v sodobne svetlobne kreacije. Vsaka luč je sestavljena ročno, skrbno izdelana iz izbranih elementov, pridobljenih z razstavljanjem starih lestencev, izdelanih v proizvodnjah, ki danes več ne obratujejo, kot je na primer Sijaj Hrastnik.  

Lokalno nabrani stari kosi pogosto nosijo ganljive zgodbe in spomine svojih lastnikov, ki včasih postanejo kar glavni protagonisti staro-novih dizajnov. Frančiška, na primer, je bila Ninina babica. Omarica Frančiška je izdelana iz treh lesenih predalov, ki so bili nekoč del kuhinjske kredence, brušenih koničastih nog iz 60-ih let in lesenih ročajev iz Ninine otroške sobe. Ti elementi so združeni v novo obliko, ki poudarja njihove edinstvene značilnosti.

V sodelovanju z Nathalie Flückiger je Nina oblikovala svetilo iz recikliranih steklenih panelov, pridobljenih iz odpadnih stekleničk v kozmetični industriji. Njuno svetilo BrightsideUP je bilo predstavljeno na Milanskem tednu oblikovanja 2024.