sodelovanja

BRIGHTSIDEUP

Jugošik X Nathalie Flückiger

BrightSideUP išče potenciale ponovnega uporabe in osvetlitve odpadnega materiala podjetij.  Skupaj z oblikovalko stekla Nathalie Flückiger in latvijskim podjetjem Lumisheet v sklopu projekta Worth II razvijamo svetilo iz odpadnega stekla podjetja Virospack. Prototip kovinskega ogrodja smo izdelali v Istanbulu s pomočjo Creative Craft Platform

 

slamtenec

Jugošik X Ana Cajhen

Slamnikarska dejavnost je močno zaznamovala Domžale. Domžalski slamniki so bili v 18. in 19. stoletju naprodaj po vsej Avstroogrski monarhiji, izvažali pa so jih tudi v druge evropske države, na koncu celo v Združene države Amerika. Ohranjanje dediščine slamnikarstva je vrednota in element, ki krepi lokalno in tudi nacionalno identiteto.

Slama je zelo trpežen naraven material, ki, dobro vpliva na prostor, saj veže vlago nase in diha s prostorom. Pletene slamnate kite so včasih prebivalci Domžal in okoliških krajev pletli sami. V Slamnikarskem muzeju Domžale še danes potekajo delavnice izdelave slamnatih kit.

Slamnato svetilo povezuje tradicionalna znanja in spretnosti s sodobnimi oblikovalskimi pristopi. Domžalski slamnik spremeni v senčnik za luč in z uporabo tradicionalnih tehnik šivanja slamnatih kit iz njega oblikuje sodobno viseče svetilo za dom. 

Slamnati senčniki za Slamtence nastajajo v sodelovanju z Ano Cajhen, izdelovalko in oblikovalko slamnikov iz Domžal.

 

BRAVOBAJTA

Gregor Bajt X Jugošik

Fotografski studio akademskega slikarja Gregorja Bajta ponuja na področju portretne fotografije teambuilding evente za podjetja in skupine v sproščenem party vzdušju. Na eventu nastanejo fotografije, ki jih posamezniki, javne, zasebne, poslovne družbe, publikacije … uporabijo za svoje zasebne ali PR namene.

Del vizualne narative so tudi Jugošik luči.

Več o storitvi si lahko preberete tukaj.