storitve

Za pripravo ponudbe prilagojene vašim željam in idejam, vabljeni, da mi pišete na nina@jugosik.com.

svetovanje in prenova

Svetovanje je namenjeno tako tistim, ki imate doma veliko starega pohištva, pa ne veste če in kako bi ga ponovno uporabili, kot tudi tistim, ki iščete posebne kose za vaš dom, ki se bodo ujemali z obstoječo ali načrtovano opremo. 

S strokovnim mnenjem in nasveti, ki temeljijo na trajnosti in funkcionalnosti, vam pomagam, da izbrano pohištvo zasije v šik podobi. Verjamem, da bomo s prijetnim pogovorom našli rešitve, ki bodo vaš prostor napolnile z dušo, toplino in eleganco.  

Svetujem tako pri izbiri primernih kosov, umestitvi v prostor, uporabi barv in barvnih kombinacij, stilu kot tudi pri prostorski zasnovi ene od sob ali celotnega stanovanja.

Luči ali pohištvo vam lahko v nadaljevanju obnovim in izdelam po meri ali pa vam pripravim barvne in prostorske usmeritve za nadaljne samostojno delo (idejni načrt). 

Po želji vas spremljam tudi čez celoten proces prenove, ki lahko sicer zaradi usklajevanja velikega števila odločitev hitro postane naporen, če nimamo pravega sogovornika.

DELAVNICE ZA MLADE

Delavnice so namenjene mladinskim centrom in ostalim skupinam, ki se pri svojem delu ukvarjajo z mladimi. Participatorne delavnice sestavlja uvodno predavanje o trajnostnem odnosu do okolja in načinih ponovne uporabe, nato pa sledi praktični del, kjer se skozi proces obnove in preoblikovanja enostavnega pohištva preizkusimo v izdelavi novih in funkcionalnih kosov, ki jih lahko po zaključku delavnice še dolgo uporabljate v svojih prostorih pri nadaljnem delu.

Proces obnove zajema razstavljanje, čiščenje, manjša popravila, zaščito pred škodljivci ter nanos barv in zaščitnih premazov. 

Vsebino in časovnico delavnice zasnujemo skupaj glede na število kosov in velikost skupine. Zaradi narave dela je priporočjivo, da se delavnica izvede v dveh ali treh zaporednih dneh.

V letu 2022 smo delavnice uspešno izpeljali z Zavodom ID20, Centrom za mlade Domžale in Centrom arhitekture Slovenije.